Lääkkeet ja lääke­neuvonta

Lääkkeet ja lääke­neuvonta apteekissamme Espoossa

Aina asiantuntevaa Lähiapteekki-palvelua.

Tarvitsetko opastusta lääkkeiden valintaan, turvalliseen käyttöön ja säilytykseen? Mietityttävätkö muut lääkeasiat?

Apteekki Niityn ammattilaisilta saat ajantasaista lääkeneuvontaa, on kyse sitten resepti- tai itsehoitolääkkeistä, myös tärkeää tietoa esimerkiksi lääkkeiden yhteisvaikutuksista sekä usein kysytyistä raskauden ja imetyksen aikaisista lääkkeiden käytöstä. Farmaseuttinen henkilökuntamme neuvoo sinua niin ikään Kela-korvauksiin liittyvissä kysymyksissä.

Olemme valmiina auttamaan missä tahansa lääkehoitoon liittyvässä aiheessa. Olet lämpimästi tervetullut – nähdään Espoon Niittykummussa!

Otamme vastaan lääke­jätteet

Apteekissamme on keräyspiste lääkejätteille, johon voit tuoda maksutta vanhentuneet ja käyttämättömät lääkkeet. Kaikki meille palautetut lääkejätteet toimitetaan vaarallisen jätteen käsittelyyn.

Jos lääkkeet ovat olleet asiakkaan hallussa, ei niitä voida enää myydä uudelleen. Näin ollen käyttämättömiä lääkkeitä ei hyvitetä asiakkaalle. Käytäntö perustuu lääkelakiin ja viranomaisten apteekeille antamiin ohjeisiin.

Huomioithan ystävällisesti vanhentuneiden ja käyttämättömien lääkkeiden palauttamisessa seuraavat asiat

  • Poista lääkepakkauksista ohjetarrat ja muut potilastietoja sisältävät merkinnät.
  • Pakkaa lääkkeet mieluiten läpinäkyvään ja tiiviiseen muovipussiin.
  • Voit poistaa lääkkeet alkuperäispakkauksistaan, mutta läpipainopakkauksissa olevia tabletteja ja kapseleita ei tarvitse irrottaa pakkauksistaan. Jos lääkkeet ovat olleet lasi- tai muovipurkeissa, lajittele purkit omiin keräyspisteisiinsä. 
  • Säilytä nestemäisessä muodossa olevat lääkkeet mieluiten alkuperäispakkauksissaan ja pakkaa ne erillisiin muovipusseihin.
  • Palauta joditabletit ja muut jodia sisältävät lääkkeet aina erillisessä läpinäkyvässä muovipussissa, alkuperäispakkauksissaan. Jodipitoisia valmisteita ovat mm. Jodix-tabletit sekä Betadine- ja Iodosorb-valmisteet.
  • Palauta elohopeaa sisältävät kuumemittarit erillään lääkejätteistä. Jos elohopeakuumemitteri on rikki, sulje se esimerkiksi tiiviiseen lasipurkkiin.
  • Pakkaa ruiskut ja neulat turvallisuussyistä esimerkiksi tyhjään muovipulloon, lasipurkkiin tai muuhun läpäisemättömään pakkaukseen. Palauta ne aina erillään lääkejätteistä. 

Huomioithan, että apteekki ei ota vastaan kemikaaleja, hiuslakkapulloja, paristokäyttöisiä kuumemittareita tai muita sähkölaitteita, paristoja ym. Palautukseen kelpaavat vain lääkejätteet, elohopeaa sisältävät kuumemittarit, ruiskut ja neulat.

Kiitos yhteistyöstä!

Kysy lisää

Tarkista lääkkeesi saatavuus Lääkehaku-palvelusta

Apteekki Niitty on mukana Lääkehaku-palvelussa. Sen avulla voit selvittää, löytyykö tarvitsemaasi lääkettä valitsemastasi apteekista. Palvelu kertoo saatavuuden lisäksi myös mm. lääkkeen vaihtokelpoisuuden. Jos tarvitset apua palvelun käyttöön, me opastamme mielellämme!

Tutustu Lääkehaku-palveluun ›

Seuraa meitä somessa!

Sijainti Soita