Läkemedel och Läkemedels­rådgivning

Läkemedel och Läkemedels­rådgivning på vårt Apotek i Esbo

Alltid expert Lähiapteekki-service.

Behöver du vägledning i valet, säker användning och förvaring av läkemedel? Undrar du över andra läkemedelsrelaterade frågor?

Från professionella på Apotek Niitty får du aktuell läkemedelsrådgivning, oavsett om det handlar om receptbelagda eller receptfria läkemedel, samt viktig information, till exempel om läkemedelsinteraktioner och vanliga frågor om läkemedelsanvändning under graviditet och amning. Vårt farmaceutiska personal rådgör dig också gärna i frågor som rör Kela-ersättningar (Finska socialförsäkringsinstitutionen).

Vi är redo att hjälpa med alla läkemedelsrelaterade ämnen. Du är varmt välkommen - vi ses i Esbos Niittykumpu!

Vi Tar Emot Läkemedels­avfall

Vårt apotek har en insamlingspunkt för läkemedelsavfall, där du kan lämna in utgångna och oanvända läkemedel gratis. Allt läkemedelsavfall som returneras till oss skickas för farligt avfallsbehandling.

Om läkemedlen har varit i kundens ägo, kan de inte säljas igen. Därför kommer oanvända läkemedel inte att återbetalas till kunden. Denna praxis baseras på apotekslagen och de riktlinjer som myndigheterna har gett till apoteken.

Vänligen observera följande när du returnerar utgångna och oanvända läkemedel

  • Ta bort instruktionsetiketter och andra patientinformationer från läkemedelsförpackningarna.
  • Förpacka läkemedlen helst i en genomskinlig och tät plastpåse.
  • Du kan ta bort läkemedlen från deras originalförpackning, men tabletter och kapslar i blisterförpackningar behöver inte tas ur sina förpackningar. Om läkemedlen var i glas- eller plastburkar, sortera burkarna till deras egna insamlingspunkter.
  • Förvara flytande läkemedel helst i deras originalförpackning och förpacka dem i separata plastpåsar.
  • Returnera jodtabletter och andra jodinnehållande läkemedel i en separat genomskinlig plastpåse, i deras originalförpackning. Jodinnehållande produkter inkluderar till exempel Jodix-tabletter, Betadine och Iodosorb-produkter.
  • Returnera kvicksilverinnehållande termometrar separat från läkemedelsavfall. Om en kvicksilvertermometer är trasig, försegla den, till exempel, i en tät glasburk.
  • Förpacka sprutor och nålar säkert, till exempel i en tom plastflaska, glasburk eller annan ogenomtränglig förpackning. Returnera dem alltid separat från läkemedelsavfall.

Observera att apoteket inte tar emot kemikalier, hårspraysflaskor, batteridrivna termometrar eller andra elektriska apparater, batterier, etc. Endast läkemedelsavfall, kvicksilverinnehållande termometrar, sprutor och nålar accepteras för retur.

Tack för ditt samarbete!

Fråga för mer

Kontrollera tillgängligheten av ditt läkemedel från Läkemedels­sökningstjänsten

Apotek Niitty är del av Läkemedels­sökningstjänsten. Med den kan du ta reda på om det läkem edel du behöver finns tillgängligt på ditt valda apotek. Tjänsten ger också information, till exempel om läkemedlets utbytbarhet. Om du behöver hjälp med att använda tjänsten, är vi glada att vägleda dig!

Utforska Läkemedels­sökningstjänsten ›

Följ oss på sociala medier!

Sijainti Soita